2021-03-17
之前经过几次都觉得佢啲养生汤面好吸引,有花胶又桃胶,今日终于的起心肝去食。我个朋友好钟意啲辣椒油,佢话佢啲辣椒碎系水煮鱼𠮶啲辣椒唔系普通茶餐厅𠮶啲辣椒油。我自己唔识分你哋可以试吓!先来个胡椒猪肚鸡面(我哋转咗做薯粉),个鸡好滑感觉上佢系用新鲜鸡,我觉得胡椒味唔算好重。个汤唔浓,我本身唔钟意猪肚但系都接受到𠮶阵味喺个汤度。跟住嚟个油醋海蜇花,好好味吖!同平时出面啲海蜇头唔同,呢一只更加有咬口。$58非常足料!跟住嚟咗个桃胶椰子鸡面,我都系转咗做薯粉。佢个汤椰子味好浓,比之前𠮶个猪肚汤汤底浓味好多。桃胶本身冇乜味,但系食落好似好美颜咁。我加咗少少辣椒油吊味,我最后成碗汤饮晒。本身我惊碗面啲汤好多味精所以我哋每人用半价加咗罐可乐(半价之后$6咋),点知我feel唔到啲味精啲汤好清新。最后饮唔晒罐汽水我同我个朋友一致认为呢间小店非常出色,佢哋出色程度我哋以为佢系有集团式经营。我哋问收银姐姐佢话之前有一间食小菜嘅不过冇咗啦,我好希望佢哋会有机会再开分店跟住我唔使山长水远嚟到红磡先有得食