2024-03-28 2624 浏览
I remember you.从前太子食过,从装潢、餐牌到餐点,每个细节都有心思;而家改咗名,去咗第二度,都系咁出众:【百里香柠檬茶(正山小种+单丛)】睇茶叶配搭就知有心思:我未试过咁嘅中、西配搭,但一旦摆脱「中茶须single origin」嘅框架,饮茶原来可以咁精彩。【招牌汉堡包】冇乜好挑剔嘅汉堡牛肉、半溶芝士、生菜,加上好有质感嘅包!肉汁并无影响口感,因为包体本身食得出高筋,好似实净嘅牛角包咁,每一下咀嚼都有汁渗入,越咬越好食~【南瓜汤】是日汤,系有孜然香嘅南瓜汤,质地适中,份量合宜。如果佢只系有圈cream就算嘅西汤,我未必会记得,但呢一抹孜然香我会记住好耐。【好姜蕃薯糖水雪糕】雪糕好够姜,放响torch过嘅甜薯上面,慢慢融嘅姜味雪糕就渗入微微火香嘅薯入面。熟悉的味道最可怕,upgrade 咗就好似执过嘅程大嫂咁,内外兼备,不得之了~【炸炸菇菇】炸衣本身调味出色,菇有返咁上下肉地,有口感但一啲唔难咬。食唔停口嘅同时,丰富嘅菇汁用健康素食嘅定位,抚平高涨嘅热气。大推!

I remember you.

【百里香柠檬茶(正山小种+单丛)】

【招牌汉堡包】