2018-03-30 130 浏览
今日去太古做完野,收工揾野食,见到京林屋原来太古有分店就去左,好耐冇黎京林屋,menu好似多左好多款,而且今日劲肚饿,我要试下咸食先,无错系咸食,以前去铜锣湾都系甜品倾下计家咋~~先来一个漫鱼饭定食,好好味呀~~漫鱼好香,酒份够又弹牙,酱汁调配到岩岩好,唔会太甜,而且那弹漫鱼香....嗯~再配一啖饭...好正呀~~真系想冲多碗!叫左个漫鱼饭set系配茶的,的一见到有桃味既茶就即刻谂都唔谂就叫左桃味培茶,一加水唔洗3秒 桃既香味就散发出黎,而且最钟意呢种饮落口唔会有桃味,唔系会甜既个种好假的味,系天然纯正的茶,淡淡桃既清香配上茶香,再加上今日客人不多,有一种令人好宁静的感觉👼👼黎到京林屋真系无可能唔叫个饭后甜品,呢个特制林屋抹茶馅密,之前睇过日剧甜食甘太狼呢套日剧有介绍过相近野甜食,令我谂返起好爆笑的场景😂😂呢个甜品果然系至专,有齐晒我所喜爱的雪糕,丸子,蕨饼,红豆真系见到就心心眼了,抹茶味好香浓,连抹茶啫哩都做得很富有抹茶香,每一淡配上红豆,简直是绝配,可惜就觉得红豆既份量有少少唔够的每啖都配埋一齐食,不过可就是少吃多滋味~~~今日好满足,开心~~~

今日好满足,开心~~~

2018-03-28
  • 京式鳗鱼饭