2024-02-04 21 浏览
呢间系主打印尼特式风味嘅汉堡店,佢哋主张所有食材同调味料都要自家手工调制,近期推出咗8分钟Mega汉堡挑战赛。先讲结果,我系挑战失败嘅😂,个包大到唔好话8分钟,80分钟我可能都食唔晒,有兴趣去挑战下嘅朋友可以2月9日前去,成功挑战可以免费食水滴巨型汉堡(hkd$81)同送hkd$10现金卷。水滴吉列猪堡 套餐$76(升级mega汉堡+$25)虽然我挑战失败,但都同朋友叫咗个餐试下,先讲个包嘅形状系椭圆形,中间切开可以睇得出每样食材都系好厚身足料,个口唔够大嘅我一啖只能够咬到一层包同一层肉😂。吉列猪扒炸得皮薄肉厚,口感实在而肉汁香浓,特制柚子酱令猪扒多咗份果香甜味,面包方面则非常有惊喜,咬落去口感扎实带有浓郁嘅香甜味道,有别于一般出面嘅空心包,配搭埋新鲜爽脆嘅蕃茄同生菜,整体口感同味道嘅层次都好丰富🤤。薯条薯条亦都系店家自家制作,味道比一般现成买嘅更加香口,口感外脆内软,就算唔点酱就咁食都已经好好味。水滴手打捞面 $55成个捞面都系全手工制作所以每日限量供应,最重要嘅调味料亦经店家亲手精心调制,而为求令客人可以品尝到正宗印尼风味,仲会提供埋特制辣酱,可以视个人接受程度去加。味道方面面身口

水滴吉列猪堡 套餐$76(升级mega汉堡+$25)

薯条

水滴手打捞面 $55
味道方面面身口感非常软滑,配埋特制辣酱捞埋一齐后更加惹味,酸酸哋咁又带有香辣口味,令人越食越开胃。

印尼甜茶/热情果茶
佢哋嘅茶饮全部由印尼空运红茶泡制,饮落去红茶香味十足,甜度适中,而热情果茶就更多咗阵好正嘅果香味👍🏻。