2017-09-18
今晚同屋企人黎左呢间叫AMO LA PASTA既餐厅, 中文名叫 < 我钟意> , 个名真系好得意, 又易记餐厅环境不错, 装修简约整齐, 有BB櫈提供, 适合一家大细去食晚餐set价钱大众化,由$98至$158, 已经包餐汤、饮品同甜品。而散叫嘅食物价钱都合理叫左4 个dinner set 包括 蟹肉天使面 ($98), 菠菜烤鸡薄饼(全份) ($108), 烤带子伴龙虾汁芦笋意大利饭($118) , 烤澳洲肉眼扒 ($158) 跟餐有忌廉汤+ 蒜蓉包蟹肉天使面 : 味道比较淡菠菜烤鸡薄饼(全份): 长方型的pizza, 几清新, 食完都唔怕好漏烤带子伴龙虾汁芦笋意大利饭: 味道一般烤澳洲肉眼扒: 因为有小朋友食, 唔敢叫太生, 所以order左7 成熟, 肉质还可以, 但当然唔系扒房嘅质素餐饮方面要左一杯橙汁(正价$28,跟餐$0), 另外Order 左2 杯芒果青柠果茶(正价$32,跟餐+$18) 同埋 1 杯水蜜桃青柠果茶(正价$32,跟餐+$18), 够大杯, 清凉解渴另外散叫左 炸香辣单骨鸡翼($48)唔系用碟上, 而系用纸袋装住,好脆口, 食落少少辣,
蟹肉天使面 : 味道比较淡
烤带子伴龙虾汁芦笋意大利饭: 味道一般
另外散叫左 炸香辣单骨鸡翼($48)唔系用碟上, 而系用纸袋装住,好脆口, 食落少少辣,好惹味, 食完想再食, 所以encore 叫多一个
烟肉忌廉意粉 ($68) 出乎意料之外, 呢个意粉真系好味, 性价比高, 诚意推介大家去食, 我最后都忍唔住要叫多一碟食
凯撒沙律 ($68) 沙律酱汁味道麻麻
脆薯格 ($38) 好香口, 炸得好金黄, 唔点酱都已经够味
跟餐还有免费甜品, 今晚是日甜品系云石朱古力蛋糕, 卖相同味道都不错
题外话/补充资料:
餐厅环境不错, 价钱大众化, 食物质素不错, 有机会会再去