2016-07-03
同朋友试特式菜,Openrice一下见到呢间星马菜好似几特别,就决定去试试!炸春卷味道平平,只能说新鲜炸起,香脆烧猪眼见待应捧过来油从针板上漏出来,好油下!一上枱,猪形针板吸引左好多相机,太可爱了!食落如眼见一样,几油几腻,猪皮冇乜焦脆感觉,整体一般。海南鸡好似话系招牌菜…不过…食落完全冇甘嘅感觉,鸡肉冇鲜甜味,而且肉质唔嫩滑,我觉得成时茶记做得仲好,看来要好好检讨一下…本身叫左杯芒果雪糕梳打(忘了拍照)佢系一球雪糕放落杯完全冇甜味嘅普通梳打水度,基本上系雪糕溶晒杯野都唔会有咩味,点解唔用七喜雪碧代替呢!我最后叫职员收走,职员见到杯野甘满都主动问我系咪有咩问题,最后仲换左拎一杯野俾我,服务令佢加番少少分啦~仲有,提醒大家,佢有个area系半露天嘅,不过大热天时最好考虑清楚~风扇都唔够架!我就坐到好热喇!
Openrice一下见到呢间星马菜好似几特别,
就决定去试试!
炸春卷
味道平平,只能说新鲜炸起,香脆
眼见待应捧过来油从针板上漏出来,好油下!