2017-08-31
是日十号波好震撼! 令今日day off嘅猪小姐晏昼不能外出要安全留在家中变番三号波 当然唔可以放弃见猪先生嘅每一分每一秒啦 猪先生 I'm coming落波后好多铺头都无开 无唛野行 所以随心就系旺角揾左间cafe坐下谈下心「choice cafe」系位于旺角大街嘅百老汇戏院转入去嘅楼上cafe 2/F 极度易揾餐厅主要以啡木色为主调 有家嘅温暖感觉 见到胡桃夹子嘅摆设一入门口向右望就见到board game 小玩意等等 这是cafe必备的对吧我地order左set dinner ,dinner choice加个小食拼盘小食拼盘可以自选五款即炸小食 我地拣左蜜糖鸡翼 炸饺子 炸薯角 椒盐花枝丸同埋炸鱼手指!即叫即炸 炸到全部金黄 趁热食 够哂热气呀哈哈蜜糖鸡翼甜蜜烟韧 好有去bbq嘅感觉炸饺子系用左猪小姐喜欢嘅韭菜饺 饺馅都有啲肉汁炸薯角炸嘅时间唔够 可以再㶶啲会更香脆 而且薯味唔够出椒盐花枝丸系一般粉感重嘅货色 不过胜在够热又惹味弹牙炸鱼手指脆口嫩滑 点上绝配酸瓜沙律酱 正呀!每款小食份量少少地 纯粹当过下口瘾set dinner A系鳗鱼炒饭 饮品拣左冻水蜜桃红茶系加左萝卜粒 粟
落波后好多铺头都无开 无唛野行 所以随心就系旺角揾左间cafe坐下谈下心 「choice cafe」系位于旺角大街嘅百老汇戏院转入去嘅楼上cafe 2/F 极度易揾 餐厅主要以啡木色为主调 有家嘅温暖感觉 见到胡桃夹子嘅摆设 一入门口向右望就见到board game 小玩意等等 这是cafe必备的对吧 我地order左set dinner ,dinner choice加个小食拼盘
即叫即炸 炸到全部金黄 趁热食 够哂热气呀哈哈
炸饺子系用左猪小姐喜欢嘅韭菜饺 饺馅都有啲肉汁
炸薯角炸嘅时间唔够 可以再㶶啲会更香脆 而且薯味唔够出
椒盐花枝丸系一般粉感重嘅货色 不过胜在够热又惹味弹牙
炸鱼手指脆口嫩滑 点上绝配酸瓜沙律酱 正呀!
每款小食份量少少地 纯粹当过下口瘾
系加左萝卜粒 粟米粒 鳗鱼粒而且充满烧汁香嘅炒饭
鳗鱼比例上算多 口感细嫩而且无细骨 真心欣赏
配料 酱汁 面/饭全部有得拣
香气扑鼻 意粉用蒜蓉炒过 面头再铺上炸蒜 令蒜味非常浓郁
面芯岩岩熟 软硬适中就系al dente精妙之处 佢都唔识欣赏嘅哈哈
带子只有四粒 好矜贵 虽然系雪藏货 但食落都无雪气 猪小姐认为意粉比配料出色呢
玩左盘飞行棋决一死战!胜负系决定今餐边个请 最后我一毫子都唔洗比 大家明哂啦哈哈