2015-11-21 799 浏览
今日tea time 同事买左个旦糕返公司一齐食!噢,其实已经好耐无食呢间d cake 喇,一见到佢揸住个熟悉既黄啡盒,我就好兴奋!咦~ 睇下佢买左咩cake先!原来佢买左𠮶个最卖得既:士多啤梨溶心芝士旦糕,真系有好耐好耐无食过喇!呢个仲要系成日都售罄tim!! 先前几次去都卖晒!今次食好似无乜点变过,同样系有大大粒既草莓系面头,红当当咁颜色吸引,原来呢个旦糕都有一磅嫁wo,食咁多次,而家先知。个旦糕卖相除左杀食外,都好有内涵下,中间既cheese部份十分柔软幼滑,粉红色咁好靓呀!!少少甜,又几香,唔会太浓cheese味,清清地咁!个底用左湿润既朱古力海绵旦糕所做,薄薄既一层,相对就较甜,但份量唔多,所以成个cake整体同好丰富又甜又有汁既strawberry相当夹!个旦糕168蚊,但一磅黎讲,个价性比真系好高,几坠手,辛苦晒好心既好同事拎翻黎一齐食喇,出钱又出力!!!抵赞!!

2015-11-21
  • 草莓芝士流心旦糕