2022-09-13
La Famille (钻石山) @lafamillecake 📍:钻石山龙蟠街3号荷里活广场1楼181号舖🚗:钻石山地铁C2出口 步行1分钟📞:+852 2775-0118💲:~HKD58-67 for mini-chiffon cakeFood quality✔️:英国伯爵茶、大甲香芋黑糖麻糬👌🏼:双重朱古力❌:香浓开心果总结:😋一间以戚风蛋糕🍰出名嘅连锁店 喺香港都颇多分店 so都唔驶点去介绍😋今次试咗四款 顺便庆祝我妹生日🎂 唔知点解呢几年啲蛋糕愈卖愈贵 呢间有名气嚟讲价钱都算系合理 佢最好系出咗mini set 啱哂啲选择困难又咩都想试啲嘅人 例如me👋🏼😋伯爵茶味好出 配咗一个马卡龙 幸好唔太甜啱我口味 唯一系入面层cream太多 少啲会更完美‼️😋大甲香芋都好食 不过芋头味可以再出啲 麻糬都落得几多 有咬感 🤔️朱古力🍫上面嘅top比想像中脆 隔咗一日都仲有口感 内层系朱古力cream嘅有惊喜😨开心果就最唔值得叫 我觉得味唔够出 而且又冇咩其他配搭显得更寡 另外佢都较其他在外型上有颇多进步空间 仲要卖最贵就更加唔抵了
📍:钻石山龙蟠街3号荷里活广场1楼181号舖
🚗:钻石山地铁C2出口 步行1分钟
📞:+852 2775-0118
Food quality
✔️:英国伯爵茶、大甲香芋黑糖麻糬
👌🏼:双重朱古力
❌:香浓开心果