2019-08-19
平日都好钟意同朋友嚟茶木,不过去亲都大排长龙,好难先食到,今日难得早啲去到攞位,终于食到啦!朋友话呢度嘅话梅粉地瓜条好好味,地瓜又即系蕃薯,虽然我平时唔好食蕃薯,不过食落又真系唔系好似蕃薯,有啲似著条🍟,带少少甜味,上面晒满话梅粉,酸酸甜甜,好开胃,令人越食越想食,又香又脆,最后我都食左大半兜,朋友果然无介绍错。呢度有我至爱嘅蚵嗲肉碎泡饭🤩,啲蚵仔又大又肥美,蚵仔份量足够,做到一啖饭一口蚵仔,泡饭加埋芫茜嘅香味,成碗泡饭都充满住芫茜香味。嚟到茶木真系不得不点红烧牛肉面,啲汤真系无得顶,个汤够浓,红烧牛肉滑嫩,入口即化,面条烟韧弹牙,萝卜够淋,超赞!夏日炎炎饮番杯西瓜柳丁芦荟,至高享受,好冰冻,仲有粒粒芦荟,绝对系消暑佳品。朋友就系朱古力控🍫,呢杯巧克力火山就岩晒佢,面头有cream 同可可脆,入面仲有啲朱古力粉,多从口感,层次感丰富!近年都好流行食戚风蛋糕,估唔到呢度都有得食,海盐戚风蛋糕松软🍰,面头有cream有盐味,有个倒转嘅朱古力甜筒、有杏仁片、爆谷好甜🍿好脆,伴碟有可可粉同埋花瓣🌸🌼,入面仲有啲珍珠,成个蛋糕好多种唔同口味,系咪见到都流晒口水呢。食埋个甜品真系非常之饱,好满足嘅
食埋个甜品真系非常之饱,好满足嘅一餐!