2022-04-25 1565 浏览
假期松一松,同屋企人去戏曲中心行吓,见有中菜馆顺便食lunch~落单之后等咗几个字之后一次过黎咗好多份点心😆1. 竹笙豆苗饺: 调味啱啱好,够味得黎唔会盖过虾嘅鲜味,入面亦好足料2. 满乐虾饺皇: 饮茶必叫虾饺,呢度嘅虾饺都算中上,虾肉够弹牙,皮虽然厚薄适中,但略嫌唔够烟韧3. 香煎腊味萝卜糕: 个人认为少伏,外型工整,但实则粉偏多,整体感觉较淡,可能算系口味比较健康嘅萝卜糕(?)4. 水牛芝士虾春卷: 春卷够热辣辣同香口,入面亦有好多虾,但真系唔太食到水牛芝士...5. 香煎韭菜粿: 馅入面主要有韭菜、肉粒同虾,啖啖咬落都充斥韭菜香味,配埋虾同肉粒口感更加丰富同更鲜味,皮薄馅靓6. 荷香瑶柱珍珠鸡: 糯米煮得恰到好处,好黏糯,调味亦好好,但瑶柱丝、冬菇粒、肉粒等材料都偏细粒同少7. 蟹籽北菇鲜虾烧卖皇: 冇错又系虾!🤣 同样地都系好多虾亦够弹牙,但个人认为菇味唔够出中途经过姐姐嘅热情推介后,加点咗烧味8. 玫瑰豉油鸡(半只): 呢只鸡真系冇得输,咸甜适中、口感嫩滑,我平时食鸡有时都怕肥唔会连皮食,但今次呢只真系又瘦皮又薄,但口感完全唔会嚡,令人忍唔住一嚿接一嚿整体感觉味道好、服务好、

落单之后等咗几个字之后一次过黎咗好多份点心😆

中途经过姐姐嘅热情推介后,加点咗烧味

整体感觉味道好、服务好、环境好,如果枱同枱之间距离可以相隔远D就更好~