2024-05-12 1912 浏览
ℍ𝕒𝕧𝕚𝕟𝕘 𝕥𝕒𝕟𝕘𝕖𝕣𝕚𝕟𝕖𝕤 𝕚𝕟 𝕖𝕧𝕖𝕣𝕪 𝕕𝕚𝕤𝕙 𝕓𝕖 𝕝𝕚𝕜𝕖 𝕒 𝕧𝕒𝕝𝕦𝕖-𝕒𝕕𝕕𝕖𝕕 ℙ𝕠𝕜𝕖𝕞𝕠𝕟🔅想去 Jeju 一段时间了👀,听讲柑橘系特产,见到朋友相中戴住一顶顶橘色帽子🟠好可爱呢。韩式 cafe 系香港开得越黎越多🇰🇷,未有时间飞都可以 feel 住先🧜🏼‍♂️。第一个主食拣左烧酱油黑毛猪白切肉紫苏拌饭🐽,基本上7成客人都有点呢个,睇黎系信心之选👯‍♀️。猪腩肉🐷烧得香喷喷,整体唔会好肥好邪恶,饭中拌入韩式酱同香葱🌱好惹味。🐖Grilled Pork Belly with Perilla Leaf and Rice | $138边个话夜晚唔可以食 brunch set🤹🏽‍♂️,我地点做个 Seaside Brunch,非常丰富既材料🤤:烟三文鱼🐠、parma ham🐽、牛油果🥑、蛋🥚、香葱窝夫🌾、希腊乳酪🇬🇷配药果、沙律菜🥗。结论系每一款都新鲜同美味,感受左一个可以 encore 既 brunch vibe🍴。🥑Seaside Brunch | $112谂谂下怕👦🏽唔够饱,再加个明太子蟹肉饭卷🍙。八大个卷卷上有拌好既明太子同蟹肉,大大啖放入口🏵️,满足喔。🦀M

🥑Seaside Brunch | $112

🦀Mentaiko Crab Meat Gimbap | $88

说好的柑橘呢?!车尾灯都唔见wor🤣。来来来,一份 signature 既清甜柑橘窝夫唔该🙋🏽~Waffle 脆身、份量大,配合邪恶 cream👻同埋重点柑橘🧡好正好搭糖,仲有隐藏系 cream 当中既柑橘酱😏,lamlam 舌头呀👅!

🧇Tangerine Waffle | $98

另外嗌左个士多啤梨慕丝🫧,虽然价钱比较便宜同埋 menu 无描述d咩,估唔到真系得 mousse 同一片士多啤梨😅。呢个就唔太建议拣,净食 mousse 太腻用多左自己既 quota🙉,如果有蛋糕或者挞托底,成件事应该会好唔同👋🏽。

🍓Strawberry Mousse | $38

除左柑橘窝夫,饮品都非常打卡 able📸。我地拣左济洲柑橘乳酪同热情金菠萝沙冰,两杯饮品各自有水果做 topping👽,卖相吸引。柑橘乳酪唔算好甜,两者比例平均🥄。金菠萝沙冰就相对甜左少少🤏🏽,不过消暑程度满分💯。

🍊Jeju Tangerine Special Yogurt | $68
🍍Pineapple Smoothie | $68