2017-01-15 2807 浏览
好多年前成班朋友黎过,第一次坐喺街边打边炉,觉得好正!几年后终于又再有机会再黎!当晚无book位,去到大概8点左右,因为有少少飘雨,所以本来老板话开唔到枱,后来就叫我地拍埋啲坐,咁就有得食啦!✌叫左芫荽皮蛋汤底先,芫荽味闻落都几劲,但食落无乜。2个人唔食得多, 所以有啲嘢想食但叫唔到,好似饺子呀云吞呀咁,一碟成12只,食唔哂🙈最后叫左手切肥牛,西洋菜,金菇,花甲,炸鱼皮,四宝丸仲有公仔面同汽水。(2条友都食唔少嘢😂)虽然好多人,但啲店员服务态度非常好,我问左好多问题佢地都好有耐性答我。啲嘢食好快就送到,多到张枱都放唔哂,店员即刻拎张櫈俾我地放。手切肥牛嘅份量都几多,绝对够2~3个人食,食落同平时𠮶啲急冻牛肉唔同,会厚身少少同细块啲,食落比较有口感。花甲好新鲜,$128有6大只,好抵食呀!啲花甲上枱𠮶阵仲识郁,劲新鲜!烚耐左但都唔会韧,好好味。炸鱼皮好脆,我地就咁食都食左好多。四宝丸入面有手打墨鱼丸同虾丸,另外2只系牛丸同唔记得左咩丸,细细粒我钟意,可以试又唔会话太饱。金菇同西洋菜就无咩特别。最后加个公仔面就完满!传统Gas炉下次会再帮衬!

炸鱼皮好脆,我地就咁食都食左好多。

金菇同西洋菜就无咩特别。最后加个公仔面就完满!
传统Gas炉
下次会再帮衬!