本人系一个对芝士有要求嘅人,平时都会去citysuper买芝士食。好多人都话呢间嘢好专业,有好好质素嘅芝士,啱啱去完,我完全唔觉啰。去到放芝士𠮶间房,我见选择唔多,都算喇,最令人讨厌嘅系,喺一啲有得试食嘅芝士粒竟然发咗毛。最后求其拣咗三只芝士,送到我张枱时,其中嘅goat cheese竟然硬到好似放咗喺雪柜10年咁,完全切唔开,佢肯换比我都算。跟住另外𠮶两只芝士充满雪柜味,质素根本连百佳都比唔上,更加唔好同citysuper比。除咗芝士,亦有叫其他食物,个waiter竟然完全比叉我哋食,我叫佢攞啲叉比我哋,佢竟然话,你要盐呀?咁佢最后都比咗一只叉我哋,跟住我话,我哋要4只叉!唔该!!!最后埋单500几蚊,完全好似掟咗500几蚊落海咁。
最后埋单500几蚊,完全好似掟咗500几蚊落海咁。
2010-03-11