2023-12-17 77 浏览
难得约到朋友,放工当然要去食啲好嘢食。嚟咗附近呢一间手工意粉舖头,谂住试吓佢嘅手工意粉,因为朋友钟意食手工意粉。临近圣诞,舖头都多咗唔少圣诞装饰,见到花咗唔小心思。我哋叫咗一个日本忌廉汁鱿鱼菠菜手工意大利粉,再加菠菜叶,车打芝士日本太阳蛋薄饼。仲加配咗个薯仔沙律同芝士焗鸡块。要赞吓个芝士焗鸡块先,首先芝士味非常浓郁,亦都觉得表皮够脆,咬落去唔会剩系得粉!薯仔沙律除咗有薯仔之外仲加咗萝卜粒同埋蔬菜丝,唔会太肥加咗好多牛奶或者cream,觉得自己好健康。要大赞呢一个日本忌廉汁菠菜意粉,手工意粉够晒弹牙,食落去完全感受到𠮶种手作嘅诚意,够晒挂汁值得推介!至于个薄饼饼皮都够薄,太阳蛋加菠菜嘅配搭够晒特别,仲好贴心帮我哋已经切开咗容易食。最后呢个唔使钱就已经包咗嘅水果茶反而系惊喜之一,唔会苦涩推介!

临近圣诞,舖头都多咗唔少圣诞装饰,见到花咗唔小心思。

仲加配咗个薯仔沙律同芝士焗鸡块。