餐厅: 丸作食茶 (禮頓道)
资讯:

2019-07-15 88 浏览
去完中央经过见呢间饮品店好多人,咁热就买番杯消暑。餐厅饮品种类都算多,茶类、水果茶、拿铁、黑糖系列都有。珍珠仲有多款选拣!黑洞拿铁(加配焦糖丸)见到个名咁型,就叫黎饮。夏日炎炎,俾多几蚊拣左大杯装。.首先卖相非常靓!见到顶层黑暗慢慢侵吞中层既白色...结果加上外来力量帮助(即系我摇佢),变成灰色了。一杯野饮好似艺术品咁....咁究竟黑色顶层系咩呢?其实系抹茶+竹炭粉。而白色果层系鲜奶。.加埋底层浅啡色既焦糖丸,一咬外层软滑,中间烟靭,好好食。呢杯饮品既好睇又好饮!.我朋友就拣左水果茶丸作橙香绿(加配草莓丸).又系一杯好靓既饮品。底层系新鲜橙肉,中层系浅粉红色既草莓珍珠,加埋绿茶,好清新既水果茶啊。.食完珍珠后觉得好好食!同我饮开既有分别,一问之下原来手作珍珠全部系店内制造,珍珠肯定新鲜。唔怪得呢间店可以有咁多款珍珠俾客人任拣啦!
去完中央经过见呢间饮品店好多人,咁热就买番杯消暑。

黑洞拿铁(加配焦糖丸)
见到个名咁型,就叫黎饮。夏日炎炎,俾多几蚊拣左大杯装。
首先卖相非常靓!见到顶层黑暗慢慢侵吞中层既白色...
结果加上外来力量帮助(即系我摇佢),变成灰色了。

一杯野饮好似艺术品咁....
咁究竟黑色顶层系咩呢?其实系抹茶+竹炭粉。
而白色果层系鲜奶。
加埋底层浅啡色既焦糖丸,一咬外层软滑,中间烟靭,好好食。

呢杯饮品既好睇又好饮!
我朋友就拣左水果茶
丸作橙香绿(加配草莓丸)

2019-07-14
下午茶