今次又黎到元朗,又系指定动作,要食桜手卷Openrice一search,原来开左新分店!今次仲近左我地next station 食凉粉的地方~一于黎新分店试下味道同份量一唔一样先!食甜品之前紧系要食饱左个肚先!所以就叫左个手卷加一个丼饭立食喇!手卷叫左海胆加帆立贝~都系即叫即整喇,所以紫菜都系好脆既~帆立贝好厚肉,都好新鲜好甜海胆的份量都好多,又长又厚,海胆味道甘香鲜甜,食完真系会上瘾!一个手卷当然唔够饱喇!紧系要食多个丼饭!叫左极尚刺身丼~刺身丼材料极多!有帆立贝,甜虾,三文鱼,玉子同埋三文鱼籽,饭粒酸度岩岩好,唔会抢咗食材嘅鲜味;三文鱼肥美;带子同甜虾都好新鲜爽口,清甜美味,配衬埋甜甜地嘅玉子,好满足呀! 成个丼份量都好多!好饱好满足呀!手卷同丼饭既质素都相当之高,同新街的分店一样!能保持一贯的水准~
今次又黎到元朗,又系指定动作,要食桜手卷
一于黎新分店试下味道同份量一唔一样先!

手卷叫左海胆加帆立贝~
都系即叫即整喇,所以紫菜都系好脆既~
帆立贝好厚肉,都好新鲜好甜

一个手卷当然唔够饱喇!紧系要食多个丼饭!
叫左极尚刺身丼~

手卷同丼饭既质素都相当之高,同新街的分店一样!
能保持一贯的水准~
2018-01-20