2019-09-26
同男朋友系旺角行完街,闻到好香既BBQ味,就发现到呢间烧烤堂,个香味真系好吸引,一于就决定食串烧。餐厅位于长沙街,系朗豪坊行过几个街口就到,好容易就见到。餐牌同酒水单都好多选择,仲分左唔同既烧烤方式同类型,日式﹑泰式咩都有,而且样样都好吸引,价钱又唔会太贵,可以叫多几串食。而且sapporo 生啤仲有买一送一既优惠,真系几抵!先叫一个芝士香草蒜蓉包,好香蒜蓉味,烧得好脆,仲有溶左既芝士,好食!泰式盐焗马友鱼,入面加左香茅﹑香叶,外面就好多海盐包围条马友,鱼肉好嫩好鲜甜,听店长介绍,佢地既鱼都系专登每日去街市拣,不时不食,所以咁好食。椒盐烧七里香,鸡皮好脆好薄,有少少软骨,几特别。盐烧豚肉荔枝串,豚肉好薄好脆,荔枝酸酸甜甜,唔会太油腻。麻辣豚肉韭菜花卷,韭菜花好幼嫩,完全冇渣,加埋麻辣粉够晒惹味。芥末松阪猪都几好,烧到好脆,入面弹牙又多汁!泰国秋葵串,清新鲜甜,但烧得够干,完全唔会有滑潺潺既感觉。最后仲叫多个昆布汤稻庭乌冬,乌冬好弹牙好滑,味道唔错。平均每人2百几蚊,价钱都合理,可以下次再嚟!
餐厅位于长沙街,系朗豪坊行过几个街口就到,好容易就见到。
而且sapporo 生啤仲有买一送一既优惠,真系几抵!
椒盐烧七里香,鸡皮好脆好薄,有少少软骨,几特别。
盐烧豚肉荔枝串,豚肉好薄好脆,荔枝酸酸甜甜,唔会太油腻。
芥末松阪猪都几好,烧到好脆,入面弹牙又多汁!
泰国秋葵串,清新鲜甜,但烧得够干,完全唔会有滑潺潺既感觉。
最后仲叫多个昆布汤稻庭乌冬,乌冬好弹牙好滑,味道唔错。
平均每人2百几蚊,价钱都合理,可以下次再嚟!