2023-07-04
朋友话想食甜品🍰要介绍一间好好食既手工千层蛋糕舖头比我识,呢间既cake系用日本蛋🥚韩国面粉,法国牛油和忌廉🧀德国牛奶制造🥛全部材料都系精心挑选,唔怪得佢咁好味喇😋仲要佢既蛋糕款式多,而且性价比高,我地就简系饭后黎一件喇。一去到果然款式好多,有榴莲,椰汁🥥薄荷朱古力🍫伯爵茶☕️Oreo🍪芒果等🥭个个颜值好高,好足料,忍唔住买左黎试,超满足🌟椰汁千层蛋糕 $40呢款千层蛋糕系出面就可以见到入面有满满既椰子肉🥥而且每一层都有,多到就黎流出黎。一食落去系有好浓既椰汁味,有唔会好甜,入面既cream又唔多🍰千层皮好薄,啖啖椰汁肉,劲有嚼口,我自己食左成件都完全唔会腻,真系好真材实料,唔会好甜同奶油唔多真系食多件都唔惊会肥😙🌟榴莲千层蛋糕 $42一打开就闻到好浓既榴梿味,呢件蛋糕份量好足,好重手下,用左好多层去制造,每一层都可以见到满满既榴梿肉🍰食落去好丝滑,cream同样都系唔多,食左一啖已经成个口比榴梿既香味包围住,超浓郁但又会太甜,中意食榴梿既真心推荐👍🏻舖头仲可以原个订购🍰有4吋,6吋,8吋,不过要早两日预定,可以买来庆祝朋友既生日先,又好食又唔贵,佢一定好钟意❤️
🌟椰汁千层蛋糕 $40
🌟榴莲千层蛋糕 $42