2019-05-19
又同男朋友黎石门揾野食喇~行完一圈,今晚决定系呢间食,间舖系喺正角落头,所以要行入少少先见到。(门口张相系我地走果时先影既~可能因为系平日,所以人唔算多)因为我地6:30就食饭既关系,所以舖头入面未有好多人佢装修得有少少工业风,都几靓,环境又干净!系㖞,讲番正题!鸡煲就食得多,店员推介椰子鸡煲,听落都几吸引,所以我地就叫个椰子鸡煲试下滋润椰子鸡煲(半只鸡)话说个煲上黎之后,店员即刻系我地面前开左个新鲜椰青倒落d汤底度,之后先开始煲滚d汤。而个汤滚左,佢又帮我地将d鸡放哂入去,仲好好服务噤提我地d鸡煮6分钟就食得!服务态度真系一流!讲番个煲先~我地跟店员姐姐教我地既方法,d鸡真系煮得岩岩好,好滑!跟住一饮埋啖汤!真系好润好正好清甜赞(个汤底本身已经有红枣,杞子,竹笙,椰子系入面, 店员姐姐仲加左个椰青落d汤度, 所以剩系个汤底已经好清甜喇~)(半只鸡既份量好足~仲好肥美~所以个汤先咁好饮~~)食完d鸡就梗系要食下其他野先叫打边炉架啦~~~顶级安格斯牛小排呢个安格斯牛值得我地比呢个价钱! 佢呢度既牛系厚切,唔系d又薄又唔抵果d~ 食落仲好有牛味!好快就已经比我个牛魔王男朋友清哂什菜蓝打边炉
滋润椰子鸡煲(半只鸡)
服务态度真系一流!
讲番个煲先~
食完d鸡就梗系要食下其他野先叫打边炉架啦~~~
顶级安格斯牛小排
食落仲好有牛味!好快就已经比我个牛魔王男朋友清哂
什菜蓝
打边炉食菜是常识吧~~
d菜够新鲜~用佢黎吸左鸡汤既油,一个字讲完~甜~~
自创爆芝响铃
呢个系即叫即炸既芝士响铃~食落好脆,同埋有好多既芝士系入面,好特别!!
手工即炸鱼皮
推介推介!!!!!
平时打边炉一定要叫炸鱼皮既我见到佢话系即炸既~又点会放过丫
佢呢个系原条既鱼皮~又系即叫即炸既~炸到好香脆~ 同埋系个炸鱼皮表面有D调味粉, 所以唔洗碌都已经好好食~好似食紧薯片咁~
不过浸一浸落个鸡汤度,口感又唔同左~反而又觉得中和左D调味粉既味~好食~~
打边炉就梗系要嗌野饮架啦~平时D饮品,饮两啖就无晒~呢度就唔系喇~劲大杯,劲足料~~
玫瑰柚子
估唔到玫瑰加柚子既味道都唔错㖞~柚子味偏浓~甜甜地又好香玫瑰味~
龙凤柠乐
男朋友话: 打边炉又点小得可乐架呢~
所以就嗌左个龙凤柠乐gur 一 gur~
题外话~今晚食到咁饱,又满足~
不过其实我地都仲有好多野想试..下次一定再同多D朋友黎食~