朋友喺中环𠮶头返工,放工揾去食啲嘢饮杯野,就拣咗附近嘅 The RoundHouse,佢都应该算系全港第一间有成20款手工啤酒嘅店,之前仲要攞过Time Out嘅四星评分,都算系稳阵之选。第一版已经见到有来自唔同地方嘅手工啤酒,后面影都有多款小吃Combo配搭啤酒。由于我哋比较钟意浅尝,两位就share一支啦~问店员推介比较适合女士饮用嘅口味,就推介左我哋试吓Coedo Marihana Session Ipa(Japan)4.5 $78/88味道几清新,唔会苦涩,闻落仲几香添!Combo A $250 里面无论系肉类定系小食都可以自选喜欢的肉类四选二就拣咗Beef Brisket+Pulled Pork (其余选择仲有鸡同埋肠)Fried Pickles就三选二,拣咗椰菜沙律及芝士通粉(其余选择有薯仔沙律)好得意!竟然喺呢度有牛腩食,见到佢𠮶个脂肪比例都几靓仔,仲有三款酱汁可以点,另外猪𠮶方面都烤得好香,正!Big Boy Burger $165House ground beef patty、bacon、chopped beef、fried mashed onion、pepper j

味道几清新,唔会苦涩,闻落仲几香添!

Combo A $250
里面无论系肉类定系小食都可以自选喜欢的

Big Boy Burger $165
House ground beef patty、bacon、chopped beef、fried mashed onion、pepper jack cheese + BBQ sauce
里面材料丰富,肉好厚身大件,加上佢嘅 BBQ酱汁真系好香,整体味道偏向少许重口味,适合送酒食!

原来佢哋个Smoke House 烟熏炉以120 度左右的温度,可以制造到软嫩多汁的效果。

**p.s.没有服务费