2019-09-10
手工好,服务仲好哩间开系街市对面差不多开左半年的小店,平时都系买𩠌时间经过未开,今日食中午饭去试下。佢推广面系自己做,入到去又真系有几大包面粉,应该系真。店铺装修好简单,真系以为番左大陆D小店啊!虽然所有伙计都系啊姨,但好有礼貌,主动问客人要吾要换一个凉D位置,要纸巾有纸巾,虽然餐牌无写,但原来可以一碗里面可以有几种味道饺子,可惜我已经叫左。紫菜鲜肉小云吞面($30,4分)- 好大碗啊,好热!应该有10粒云吞,皮都几透几丰满,食落比老上海云吞无咁干,有汁,紫菜味几浓,滑,大碗。面第一淡可能有D硬同吾习惯,因为食落口感吾同,但食落觉得有D甜味,好。韭菜鲜肉大云吞米($30,5分)-米粉又系无写系餐牌,来到都系好大碗同好热,米粉又真系几滑,正。有四五只大云吞,觉得韭菜味吾够,但吾老同吾黐牙,仲有最最最重要系个云吞接口一D都吾厚吾硬,吾知道点做到,正正正。油菜($15,4分-生菜都系够晒份量,几爽。
紫菜鲜肉小云吞面($30,4分)
韭菜鲜肉大云吞米($30,5分)
油菜($15,4分
-生菜都系够晒份量,几爽。