上次新开张, 唔洗钱, 免费派雪糕, 食咗个西柚味雪芭, 浓而不腻, 至今仍津津回味.今日, 又行过, 又心思思想食, 磅水啦喂, 畀咗 52 个大样, 买咗个 regular size, 拣咗两只味, 姜汁撞奶 同 双重黑朱古力, 都系呢句浓而不腻, 上次都想试呢个姜汁撞奶, 不过派晒, 今日补返数, 好食㖞, 好幼滑, 呢种口感, 真系喺香港揾唔到, 传统意大利雪糕o既口感, 再加中式口味, interesting. 再同老细嗲两咀, 原来佢喺意大利学艺返嚟, 所有雪糕都系即日喺舖头早上制作, 包新鲜, 器材都系喺意大利订返嚟, 而装修都好意大利 d 雪糕店 feel, 唔怪得咁意大利啦!!!讲返个姜汁撞奶, 真系好似食紧姜汁撞奶咁, 雪糕里仲有少少姜粒, 真材实料, 不过我同老细讲, 去得尽 d, 可以试下够姜 d (不过真系未必人人受到), 哈哈...... 而双重黑朱古力都系呢句浓而不腻, 好似食咗成排黑朱古力咁, 正!!!佢仲有个绍兴酒黑朱古力, 因个肝呢排有 d 事, 唔掂酒住, 下次好番, 试埋!!!
姜汁撞奶 Gelato + 双重黑朱古力 Gelato
题外话/补充资料: 老细好 Nice, 仲系意大利学艺返嚟, 雪糕好意大利, 好味道!!!!
2014-08-31
姜汁撞奶 Gelato + 双重黑朱古力 Gelato