Y Pasta

2024-08-26 1814 浏览
看网评拣咗呢间手工意粉餐厅,都知道呢度系只可以用餐90分钟,一入门口reception姐姐已经同我强调咗三次只可以吃90分钟,我话ok,我哋三位入坐后明明看到入面有吉枱,却安排我们坐在类似走廊的位置,灯光昏暗,我们问可以安排在入面的枱吗,waiter说全部已经预订咗,那么我哋都只好坐返走廊,第一道菜上咗洋葱汤,很好味,汤热洋葱多芝士包香,最impressive 系有白兰地比你落,很香醇,之后就expect啲意粉好好味,我哋点咗两款手工意粉同一个pizza,上枱后我哋影完相先食,之后发现其中一个来错咗,叫咗waiter来后无讲sorry,仲觉得系我哋搞错,比返落单资料佢睇先攞走碟意粉,之后就开餐啦,点知发觉个意粉系微暖,以为头先搞咗一轮搞到啲意粉冻晒,之后pizza来了,个啱嘅意粉都来了,都系微暖的,意粉质地好好,al dente,但系食物唔热真系觉得浪费咗啲靓材料,食完倾咗一阵计,嘢都未饮完,waiter已经过嚟话要last order,只剩半小时就要埋单,眼见入面由头到尾都有吉枱(又话已经俾人book晒😳),出面又无人排队,为何要赶客走?想再order甜品都唔想啰,呢间餐厅真系要谂谂营运模式,咁搞法想留港消费真系好难,点俾一个舒适环境食客留人啊?