2023-08-02 54 浏览
成日约朋友食饭都行经通菜街, 新开左一段时间次次见到都好多人食今次入去先知原来系明星店~ 我地坐入面睇住个电视mon就见到有杂志报道「手工意粉杀入旺角」就系以前睇TVB林秀怡🤣店铺唔算大, 但装修简洁, 白色主色, logo好似只白色小鬼几cute; 餐点主要系手工意粉同pizza, 另外加D小食同甜品, 西日式为主蕃茄汁腌肉配手作面 $96菠菜叶、车打芝士、日本太阳蛋手作薄饼 $104呢个价钱包左冻水果茶或冻冷泡玄米茶, 唔系话好抵食, 但因为店家系用日本面粉同日本鸡蛋, 意粉超弹牙同蛋香味都特别突出, 所以都好值得; 蕃茄汁腌肉仲好香香草味, 肉块多汁好开胃🥰手作薄饼亦好出色, 个饼底好软熟, 酥脆得来唔油, 个蛋流心用来点pizza食好正; 芝士味超香! 原来唔一定要蕃茄酱做底既pizza都好好食🤤烤焗芝士鸡块(4件) $48即叫即焗超正, 一上菜已闻到超香芝士味, 鸡块厚身多汁, 肉质坚挺而鲜嫩蕨饼配黄豆粉 $49系日本食到既风味😆 蕨饼冰冻烟韧, 沾满黄豆粉甜甜地, 为晚餐画上完满句号

蕃茄汁腌肉配手作面 $96
菠菜叶、车打芝士、日本太阳蛋手作薄饼 $104