手工点心,细味中式经典嘅人情滋味!🥢🧧- 虾饺(2粒)🦐🥟 虾饺外皮薄得嚟有弹性,唔会一夹就烂,啖啖都食到大只鲜虾,虾肉鲜甜,仲有少少脆口嘅感觉,完全冇雪味~✨呢个系每次饮茶必点嘅!👍- 烧卖(2粒)🐷🦐 烧卖嘅size唔算大,但中规中矩,非常精致。黄皮包住鲜虾同猪肉嘅完美比例,咬落去口感扎实之余,仲带有一阵阵香气~🐾- 鲜虾腐皮卷 🦐🥢 大推‼️呢个腐皮卷煎到金黄香脆,出面嘅腐皮炸得啱啱好,唔会过油,食落去系爽口但又唔油腻~✨入面系满满嘅鲜虾,味道浓郁,🤤每一口都系外脆内嫩,惹味!💛- 笼仔金针云耳鸡饭** 🐔🍚 呢个饭香味扑鼻,鸡件铺满饭面,份量啱啱好~🍲鸡肉嫩滑,入晒味,金针同云耳嘅加入令整体口感更加丰富🌿饭粒煲到粒粒分明,又保留咗鸡汁嘅香味,非常满足~💯配埋少少豉油,一绝!🖤- 黑松露菜苗饺🌱🥟 呢个菜苗饺真系一个惊喜!💚皮薄得嚟仲有啲韧性,咬落去满满嘅菜香味,仲带有少少黑松露嘅幽香~🍄菜馅新鲜清甜,唔会抢走松露嘅香气,反而两者结合得非常自然,系素食嘅朋友都会钟意嘅一款点心~🌟- 蚬蚧鲮鱼球🐟🦪 鲮鱼肉非常鲜甜,打得够弹牙,配埋蚬蚧嘅咸香味,味道更加丰富~🐚外层炸到脆
手工点心,细味中式经典嘅人情滋味!🥢🧧

- 虾饺(2粒)🦐🥟

- 烧卖(2粒)🐷🦐

- 鲜虾腐皮卷 🦐🥢 大推‼️

- 笼仔金针云耳鸡饭** 🐔🍚

- 黑松露菜苗饺🌱🥟

- 蚬蚧鲮鱼球🐟🦪
鲮鱼肉非常鲜甜,打得够弹牙,配埋蚬蚧嘅咸香味,味道更加丰富~🐚外层炸到脆卜卜,内里仲保持住鲜嫩多汁,口感层次分明,perfect combination!🔥

📍地点:点心到 (鸿星大厦) (油麻地)
油麻地弥敦道484号鸿星大厦地舖