餐厅: 甘味讚岐手打烏冬
资讯:

2019-08-13 104 浏览
其实依一间乌冬店系好多地方都有分店,我已经食过几次对佢嘅乌冬同埋其他食物质,真系一试难忘,所以一有机会都会抽时间去食,喺铜锣湾分店呢一个地址好容易揾到,佢喺皇室堡入边,如果系非繁忙时段去食,等位嘅时间唔耐,上菜速度亦好快!我同朋友两个人一齐食,今次我推荐左佢食手打乌冬我都食咗呢度餐牌上推介既当饭!上菜嘅时间唔耐,好快就已经上咗我地嗌既凉粉冰,透心凉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!我拣极上牛饭原因系想试下依度既慢煮好似几吸引咁,估唔到份量系咁多,所以决定同朋友一齐食,慢煮牛既肉质好易入口,肉质鲜嫩多汁,而且份量都唔少!一个饭配只温泉蛋,再有碗味噌汤,不错!饭嘅份量都几多两个人食都啱啱好!朋友就拣咗芝心吉列猪扒配手打乌冬,其实我都系第一次食芝心吉列猪扒,估唔到系咁正!食得出佢嘅猪扒入边嘅芝士唔只一种,佢有层次口感,芝士嘅香同埋滑,配上猪扒真系好夹!乌冬嘅份量唔少,而且食得出手打乌冬同一般嘅活动好唔同,因为好有咬口好弹,唔错!