2023-09-26 271 浏览
统一包饼工程作为烟麻薯波波嘅爱好者,喺观塘揾到间平民面包舖卖超级大大大大大个嘅麻糬波波。麻薯波波 $22/5 $30/8一比完钱攞上手劲吓亲,买左$30/8个,真系超级大袋,一路行啲人都望住袋麻薯波波,我自己都觉得好夸张。😂 攞上手一度,佢仲大过我个手掌。早餐食一到两个嘅话都已经饱哂。啱啱买完之后即刻食左个,入面系超级脆!! 整体嚟讲佢系偏向脆口嘅麻薯波波,但亦保留左烟烟韧韧既口感,感觉反而会有啲似普通面包。但隔左一阵再食个口感就会冇咁脆,食落就会似返出边食既脆皮麻薯波波咁。😋但去到第二日本身想就咁食,佢已经变到硬到咬唔开😭 ,如果大家第二日食的话一定要整热佢先食!!分别攞左微波炉同焗炉整热佢,如果想要烟烟韧韧既口感就推荐用微波炉,想要脆身既话就用焗炉🫶而我买咗三只味,分别系芝麻味、紫薯味同夏日限定嘅芒果味。芝麻味食落超级多芝麻,其实佢嘅味道同出边普通原味嘅好似,但系会多咗一阵好浓郁好香嘅芝麻味,食落都几好香口。紫薯味(狗仔唔知点解觉得似香芋😂)平时冇见过香芋或者紫薯味嘅麻糬波波,咬落口其实都几惊喜,狗仔觉得似细细个食雀巢𠮶种香芋味,大推哩个🐶芒果味𠮶度啲姐姐疯狂推荐我试呢只味,咬落去
统一包饼工程

麻薯波波 $22/5 $30/8

而我买咗三只味,分别系芝麻味、紫薯味同夏日限定嘅芒果味。

芝麻味

紫薯味(狗仔唔知点解觉得似香芋😂)

芒果味
𠮶度啲姐姐疯狂推荐我试呢只味,咬落去其实唔太觉有芒果味,但咬完之后有𠮶种好科学嘅芒果味系口腔,都系似雀巢雪糕嘅芒果味,个人觉得另外两款好食啲🤣 但咁平嘅话其实都一试无妨🫶

Overall: 姐姐们超级热情😂 大推哩间既原因,一来佢价钱劲抵,二来size嚟讲出面面包舖既麻薯波波完全俾唔上,而且佢仲要系脆皮版嘅,真心劲抵。

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
环境:不适用🐶