2020-06-17 128 浏览
来亲葵广都会扫街,呢排都开咗好多手摇饮品嘅舖头,连之前好多人排队嘅珍煮丹都喺度开咗分店,衬而家人流唔算多就即刻买咗杯嚟试吓。记得以前佢主打嘅系黑糖珍珠奶茶,之前已经饮过,啲珍珠好有咬口,好好味。今次就想试啲特别啲嘅,见到佢块板有写推介,就一于试吓。我就叫咗十份芋芋鲜奶,饮亲芋头鲜奶都好怕会冇咗一粒粒嘅芋头,好在呢度嘅芋头鲜奶会食到一粒粒嘅芋头,有得食下又饮下。而且芋头味好浓郁。原来呢杯嘢饮入边仲有芋圆,比较细粒而且好烟韧,饮完呢杯嘢饮都几饱㗎。朋友就叫咗珍珠伯爵鲜奶茶,茶味几浓,就算啲冰融左都仲有饮到茶味。而且珍珠好烟韧,唔会粉粉地,值得加分!建议大家除咗试佢嘅黑糖饮品,都可以试吓推介入边嘅饮品!