2019-06-24
而家嘅手摇饮品铺头越出越多,净系旺角都唔知有几多间啊。个人来讲唔系好钟意饮珍珠奶茶嘅,一嚟觉得太甜,二来越来越多新闻话珍珠可能唔系好健康,今日行街经过登打士街,见到呢一间手摇饮品,好似几refreshing㖞,所以就买咗一杯嚟饮啦。望落个Menu其实同平时啲手摇饮品铺头差唔多,有奶盖系列,有珍珠系列,亦都有水果茶,吸引到我眼球嘅系呢一杯"菠萝王子"。鲜菠萝加茉莉花茶,感觉都几新鲜㖞,叫咗店员帮我整一杯少甜嘅,上面有黄色一点点,好似云咁样,好梦幻!仲有我觉得佢个杯嘅设计都好特别,同平时嘅饮品上面𠮶块胶片唔同,系可以就咁开即刻饮嘅,唔使用饮筒架!唔会好似平时啲奶盖或者黑糖珍珠奶茶咁样,饮完个口会觉得唔知点咁,成日想饮水......。饮落淡淡嘅菠萝肉,一丝丝咁好得意呀,而且茶底都算清,我谂可能系有啲菠萝汁加埋茉莉花茶,甜甜地又有少少茶味,都几清新,夏日炎炎饮翻杯鲜果茶,正!下次试埋佢哋个芋圆系列先。