2022-09-29 622 浏览
今日难得出嚟太和做野,中午梗系要食返餐好架啦!行入太和广场嘅头几秒,已经见到呢一间台式餐厅,虽然佢门面唔吸引,门口亦好细,但都无阻我地食呢间嘅决心!主因系佢有冷面同拌面供应,唔系净得饭同汤面~入到去发现餐厅比想像中大,餐厅设计以木纹砖做主调,呢样亦系一贯台式餐厅嘅风格,俾人一种质朴、家常嘅感觉。之后,我地一行五人都拣左唔同嘅野食,有拌面、冷面同肉燥饭,配料不外乎炸猪扒同盐酥鸡呢类港人热爱嘅食物。而我个人选择左麻辣手撕鸡冷面($59),面食一嚟到嘅时候,佢个卖相即刻吸引住我,因为色彩鲜艳且分明,配菜嘅份量同摆盘亦恰如其分,好似一幅图画咁。味道方面,手撕鸡有惊喜,佢系好正宗果只麻辣微辣,好啱我胃口,所以我几乎系愈食愈起劲 xdd 餐饮方面,佢本身系包一杯茶饮,但因为我每次去台式餐厅都会想饮珍珠奶茶,所以最后都加左$5 升级一杯珍珠奶茶,味道出色,拍得住街上嘅茶饮专门店。总括而言,$64可以食到一餐咁出色嘅台式午餐,真心觉得抵!

总括而言,$64可以食到一餐咁出色嘅台式午餐,真心觉得抵!
麻辣手撕鸡冷面
2022-09-29