2023-04-08 60 浏览
系荃湾杨屋道买完送,穿过citywalk就比炯记个招牌吸引左去睇,一睇又有手撕鸡又有烧味,好啦就决定系你喇~一坐低佢就上左2碗例汤,好足料,而且好清甜~心大心细既我地简左二人套餐 198小吃   凉拌云耳,酸咪咪,少辣爽口,十分开胃盐焗鸡肾,爽口弹牙,唔会硬身或者有筋咬唔开咁鹅油捞面粗面爽口,味道浓郁~ 一试爱上,完全冇碱水味,而且有鹅油香味。可以落少少辣椒油,味道更提升手撕鸡(盐焗)份量好足,香滑鲜嫩,无雪味有鸡味,上面既白芝麻,令到d鸡每啖都有芝麻香冬菇酱往猪手一口小冬菇,「的的骰骰」,冬菇入味。猪手处理得好好,好干净,无猪毛残留,炆得淋滑弹牙,个皮好q弹~猪手骨仲有骨髓食到,正!油菜爽脆,加上猪手既酱油汁,野味餐饮我地叫左特饮 双柠7喜同双柠可乐,2人餐居然唔使加钱,咸柠檬+柠檬片配汽水,我又真系未试过,但又出奇咁夹最后我地都要打包半碟鸡同1个面整体份量够,味道好味,性价比高。

一坐低佢就上左2碗例汤,好足料,而且好清甜~

心大心细既我地简左二人套餐 198
小吃
凉拌云耳,酸咪咪,少辣爽口,十分开胃
盐焗鸡肾,爽口弹牙,唔会硬身或者有筋咬唔开咁
鹅油捞面
手撕鸡(盐焗)
冬菇酱往猪手
油菜
爽脆,加上猪手既酱油汁,野味

餐饮
最后我地都要打包半碟鸡同1个面

整体份量够,味道好味,性价比高。
  • 鹅油捞面
  • 盐焗手撕鸡