大间光猛o既中式餐室,地方阔落,见人推埋bb 车入o黎都仲得。餐厅以QR code 手机点餐的,佢细项比较多,跟饭定面、跟乜o野餐饮、多唔多冰多奶,加配乜o野小食等等,自由度高,但也容易遗漏一个半个选项,不过慢慢地操作都唔难完成。我地o黎到o既时候o岩o岩搭正两点,有下午茶餐牌,实在太好喇!一于试尽佢o既招牌菜,先来一客鸳鸯手撕鸡捞面($44 无加一),一次过有晒盐焗同麻辣两只口味。d 鸡几嫩滑,盐焗鸡带有沙姜粉o既味道,浓味香口;麻辣o个d 则呈微红色,辣度几高,风味唔错。佢下面o既面标榜住系鹅油捞面,听落好似好矜贵咁~ 面质都算爽口,食落惹味得o黎,一d 都唔油腻。跟呢个餐会附一小兜云耳作为开胃前菜,也是几辣的。第二个餐则点o左销魂腩叉饭($40),几玩味o既名字。Menu 介绍佢系半肥瘦o既腩肉叉烧,实物见佢拥有一间间o既脂肪层,而最上方仲连带一层皮,都几特别。另一个朋友唔想食咁饱,想叫d 轻食,嗌o左个腩叉牛角包($39),里面都系夹上一样o既叉烧,不过淋上胡麻酱,配上松脆o既牛角包,相信又系另一种滋味。每个餐都可以追加小食,写o左瑞士鸡翼(2 只,$16) 同埋特浓龙虾汤($

鸳鸯手撕鸡捞面 ($44)
鹅油捞面

销魂腩叉饭 ($40)
销魂腩叉饭

腩叉牛角包($39)
腩叉牛角包

每个餐都可以追加小食,写o左瑞士鸡翼(2 只,$16) 同埋特浓龙虾汤($38)。鸡翼非常深色,有住甜甜o既酱汁,而龙虾汤都比一般出面橙色o个d 深色,会饮到好浓郁虾头虾膏o既味道!
瑞士鸡翼 (2 只,$16)
特浓龙虾汤 ($38)

跟餐会附一个普通o既汤or 餐饮,但o个一个汤其实都唔差,带点瓜同萝卜o既清甜,以颇重o既胡椒调味。其余两杯就试o左特色饮品,朋友试蕃石榴四季春乌龙茶(加$10),四季春好似最近好hit 咁。我自己就要o左杯玉桂咖啡(加$10),加o左玉桂粉,灵舍有咖啡店o既味道o架~
是日老火汤
玉桂咖啡、蕃石榴四季春乌龙茶(各加$10)
鸳鸯手撕鸡捞面 ($44)
鹅油捞面
腩叉牛角包($39)
特浓龙虾汤 ($38)
是日老火汤
玉桂咖啡、蕃石榴四季春乌龙茶(各加$10)