2021-12-05
深水步多野食就应该大家都知。今次黎到炯记手撕鸡食野。之前餐厅新开无耐既时候试过openrice买外卖质素唔错,尤其个麻辣味手撕鸡。唔知水准保唔保持到呢。打开menu,除左招牌既手撕鸡之外,酱皇猪手同烧味都系餐厅既招牌菜,喺连快餐店烧味饭都卖5字头既今日,呢度价钱系相当合理。首先一定要试下我最爱既叉烧,双拼埋烧腩仔都只系贵2蚊,仲连埋足料老火例汤,相当抵食。叉烧唔肥,咬落啖啖肉,味道唔错,烧肉真系腩位唔系头头尾尾,份量大,大胃王都食得饱。朋友就想食豪d,点左烧鹅脾鹅油捞粗面。佢话已经二十年无食过烧鹅脾咁话wo。烧鹅相当靓,鹅皮金黄色仲微脆,脂肪唔多,仲好大只,食得朋友好开心。捞面应该系用自家酱油捞,味道少少甜,亦都唔会好油腻。不过当然一分钱一分货,价钱贵少少啦。黎到炯记无理由唔食埋招牌手撕鸡既。我地点左一份海蜇手撕鸡,同埋两件酱皇猪手。海蜇爽脆,唔系即食一包包货色,手撕鸡好好肉,麻辣味香浓,但又唔会好多辣椒𠮶只。唔食辣既话亦都可以拣原味盐焗味。猪手就拳头咁大件。小食份量有两件,皮滑入味,几乎无肥膏,平时唔食猪手既我都食左一大件。平时拣野食三心两意但胃口唔大既都唔洗担心,因为以上几样野其实
平时拣野食三心两意但胃口唔大既都唔洗担心,因为以上几样野其实都可以自己配搭落饭或者捞面度,价钱亦都差唔多,想一次试几款都唔难。
另外我地唔够喉,仲加左份麻辣莲藕片。价钱只系20蚊但系满满一大碟。呢个小食比手撕鸡更加辣,好刺激,食到我有少少流汗。莲藕爽脆,岩晒食完咁多肉中和下。
食完完全系托住个肚走,埋单只系二百几蚊,出面饮个茶都唔止呢个价。总括黎讲,质素好,选择多,抵食之选。