2024-05-12
第一次嚟呢度食嘢,环境几舒服💆🏻,虽然冇澳南另一边的风景开扬,但都系对住海皮。餐厅布置简约,台与台之间有一定距离,适合三两朋友吹水食嘢🥂。Lunch hour点咗午餐,饮品跟餐半价。是日餐汤🍲:网上点餐冇提及餐汤系咩汤,侍应亦冇补充。汤的份量迷你,约3-4汤匙🥄,面头有2小块多士粒;汤系creamy,呈淡黄色,饮完唔清楚系咩味,觉得一般烤澳洲西兰花大啡菇水波蛋酸种多士:所见即所得,份量以女仔嚟讲可能7-8成饱,男人应该唔够食🥲;最饱肚系酸种多士🍞,只有1件,水波蛋🥚亦得有1只。蔬菜🥗新鲜,2枝澳洲西兰花🥦尤其爽脆,味道似嫩菜心。水波蛋🥚虽有爆浆,但唔算厉害,如果蛋浆多啲会更好。大啡茹🍄味道一般,橄榄油比较重手。酸种面包🍞系一贯的烟韧偏硬,唔易切开/咬开,少少界口,但味道👌🏻。Dirty☕配燕麦奶:跟餐半价;啡底浓,有明显苦味,我接受到同埋觉得几提神,但喜欢奶啡的人应该会觉得太苦整体嚟讲,呢度环境舒服,服务正常,食材健康(都系原型食物),食物味道亦唔错。作为素食者,呢间餐厅提供的选择极多(虽然万变不离all day breakfast的变奏😅),唯一令人却步系价钱💲💲💲,佢的食物份量唔大
Lunch hour点咗午餐,饮品跟餐半价。
整体嚟讲,呢度环境舒服,服务正常,食材健康(都系原型食物),食物味道亦唔错。作为素食者,呢间餐厅提供的选择极多(虽然万变不离all day breakfast的变奏😅),唯一令人却步系价钱💲💲💲,佢的食物份量唔大,系咁意lunch连加一后大均消费$150,都贵😝。间唔时食一次系几chill💆🏻,但暂时未有经济能力成为佢lunch hour的熟客😆😆。