Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2018-10-30 74 浏览
收工去突破逛完, 见到对面呢间西餐厅门面好似几吸引, 所以决定同老婆入去试下先.我地入去时大约7:30PM, 都已差吾多full, 只系剩返2张枱, lucky, 吾洗等.Set dinner 有意粉/饭餐, 同埋扒餐, 跟汤同drink, 但就无头盘同甜品. 仲有2个 Dinner for 2 , 就多D嘢食. 研究完之后, 我地2个都想锯扒, 所以拣左 $498 果个二人餐.首先每人有一客汤同蒜蓉包, 垫下肚.头盘2客 --- 白酒煮蚬同埋烟三文鱼沙律.头盘嚟讲佢地份量都几多, D蚬仲只只都好厚肉ga~Main course 上得比较慢, 隔左都有20分钟 …不过我见到隔离枱份扒好靓, 咁高质, 等下都值. 先上嘅炭烧安格斯肉眼牛扒(7成)卖相都真系几靓, 切落去已经feel 到块牛扒好林.果真做到7成, 粉红吾见血, 有肉味, 无腌过至于个西班牙黑毛猪鞍架, 可能因为系黑毛猪, 肉味真系无得弹, 仲有少少肥 lung 住, 爽呀!2客甜品我地拣左蓝莓芝士饼, 同朱古力雪糕慕丝蛋糕.蓝莓芝士饼好软熟, 吾太甜, good.个朱古力雪糕慕丝蛋糕要赞, 一流, 雪糕同慕丝食落有吾同层次

仲有2个 Dinner for 2 , 就多D嘢食.

首先每人有一客汤同蒜蓉包, 垫下肚.

头盘2客 --- 白酒煮蚬同埋烟三文鱼沙律.
头盘嚟讲佢地份量都几多, D蚬仲只只都好厚肉ga~
白酒煮蚬
烟三文鱼沙律

Main course 上得比较慢, 隔左都有20分钟 …
不过我见到隔离枱份扒好靓, 咁高质, 等下都值.

先上嘅炭烧安格斯肉眼牛扒(7成)
卖相都真系几靓, 切落去已经feel 到块牛扒好林.
果真做到7成, 粉红吾见血, 有肉味, 无腌过

西班牙黑毛猪鞍架

2客甜品我地拣左蓝莓芝士饼, 同朱古力雪糕慕丝蛋糕.
蓝莓芝士饼好软熟, 吾太甜, good.
个朱古力雪糕慕丝蛋糕要赞, 一流, 雪糕同慕丝食落有吾同层次嘅朱古力味, 仲一D都吾觉得漏.
蓝莓芝士饼
朱古力雪糕慕丝蛋糕

坐左成晚, 觉得间餐厅感觉好热闹, 吾局促.
下次约朋友聚餐都可以拣呢度, 地点又方便, 食物都几OK, 又可以尽情倾计.
白酒煮蚬
烟三文鱼沙律