2021-11-21 41 浏览
深水埗而家真系愈黎愈多cafe,除左大南街一带有一堆cafe之外,扩散至其他街都开始多左好多cafe进驻,今次呢间cafe位于嘉顿山附近▪️餐厅设计以木家私为主,窗边仲系劲大个窗,好光猛,而且卡位嘅咕臣软淋淋坐得好舒服🥰🥰▪️门口亦都预置左打卡位,门口成个位置都系以木系为主,好适合文青打卡▪️餐厅点餐需要行出去同店员点餐,店员们都好好服侍,我地话想转位,佢地都好好咁帮我地搬啲野食去另一张枱▪️呢间pet-friendly嘅餐应,星期一至五5点后/星期六日都毛孩都可以入内胆主人一齐食个tea😍而且仲有pet food meun,超贴心😍我地食食下中途窗外有只毛孩坐低左休息,我地隔住个窗同佢劲近距离玩左一阵,好可爱呀😍ғᴏᴏᴅ:🥯麻麻鸡丝贝果 $78呢个combination几特别,出面好少见到!手撕鸡份量都算几多,捞埋青瓜丝,味道好够麻好够辣,唯一不足嘅系鸡丝有啲啲老,未算滑Bagel上面仲加左只生蛋黄,外表已经觉得好吸引😍bagel淋淋地够哂烟韧,而且唔会干🍝蟹肉杂菌奶油宽面 $128蟹肉好多,仲有一只蟹拑,入面仲有满满嘅蟹肉可以食,mix埋啲蟹籽口感劲丰富😍意粉质感略嫌有啲淋😢而且啲汁太过水

ғᴏᴏᴅ:
🥯麻麻鸡丝贝果 $78

🍝蟹肉杂菌奶油宽面 $128
意粉质感略嫌有啲淋😢而且啲汁太过水,唔算好creamy,如果可以再浓稠啲就好🥺

ᴅʀɪɴᴋs:
佢地嘅饮品都系预设左少甜,啱哂怕甜嘅女仔,而且对身体嘅负担又少啲!
即使系水果类嘅饮品,佢地嘅甜味都系来自生果本身,够哂天然同健康!
另外佢地嘅饮品都系用上环保嘅玻璃饮管👍

🫖伯爵奶茶 $48
虽然系少甜,反而令到伯爵茶味更加出,茶控一定会钟意!

🍵抹茶婊 $58
虽然大家都系少甜,但系呢杯相比之下就会甜啲,但系抹茶味一样好出,

整体嚟讲,环境坐得好舒服,好适合喺呢到过返个慵懒嘅下昼🤭
食物质素都可以,而且仲有顾及到宠物嘅需要,呢点有大大加到分☺️