2020-05-30
老公今晚收晏,晚饭都变宵夜喇😭不过发现新惊喜,search到呢间食小菜嘅粤舫老赵,抵食夹大件🤤店里面非常光猛,墙身装上镜子,地方望落阔落好多;d櫈仔颜色鲜艳,整体感觉非常舒适。食物款式都几多,有鸡煲,小菜,海鲜,卤水小食等。发现大龙趸两味都系$188,当然要试下,另外再叫左椒盐鸡软骨同瑶柱蛋白炒饭。两味分别系金银蒜鲜竹蒸斑头腩,上枱已经传黎阵阵嘅蒜香味,斑头腩都几好肉,蒸嘅火喉掌握得刚好,肉质非常嫩滑,加上金银蒜一齐落镬蒸,最底层嘅粉丝同鲜竹索晒d味道,非常好食,食到我地一旧接一旧。另一味系XO酱西兰花炒斑球,斑球用西兰花同炒,口感丰富之余,色泽缤纷,倍加吸引。味道方面,有西兰花嘅清甜,再加上斑球啖啖肉,够滑又弹牙,好快就清晒碟lu,如果多加xo酱应该更惹味😋金黄色嘅椒盐鸡软骨,炸浆包住每粒鸡软骨,做到外酥内脆嘅效果,每啖都卜卜脆,索索声,加入椒盐做调味,朴实简单,但减轻左油腻感,配啤酒一流,唔系,我地系配可乐🤣都系咁一流瑶柱蛋白炒饭好足料,有瑶柱香气,炒饭粒粒分明,加入青绿嘅葱花,成个炒饭卖相提升⬆️。用蛋白同瑶柱一齐炒,炒饭够镬气之如又唔会太油,感觉清新不腻,好味道👍碟碟𩠌都好大碟,
碟碟𩠌都好大碟,所以我地都食唔晒,好彩英明嘅老公㩒住眼阔肚窄嘅猪,如果唔系又嘥晒d野呀😅