2024-04-01
好耐都无去过港式茶餐厅食野了😆 今次去左呢间位于太子既「金翠餐厅」🇭🇰 餐厅由外面到里面既装修都能够带你回到过去 满满既霓虹灯💡 打卡一流📸欧陆扒餐 $58呢款有四种扒类提供选择 我地就拣左招牌牛扒🥩 肉质几软腍 仲包括左法兰克福肠 烟肉🥓 煎蛋🍳 茄汁豆🫘 薯饼🥔 沙律菜🥗 同 厚多士🍞 非常丰富😍 食肉兽朋友必选!! 如果担心吾够饱 仲可以 +$8 加碗迷你罗宋汤乌冬🍜经典特餐 $50只有指定既一款 : 叉烧汤意粉🍜 但我地选择 +$8 转出前一丁🤪 叉烧肉质偏瘦 岩哂同我一样吾中意食肥肉既朋友仔🫣 而出前一丁 茶餐厅永远都煮得甘出色!!🤣 配埋火腿奄列 同厚多士 劲正啊😋📌 以上两款 均由早上11点至下午5时30分 天天供应金翠之选 $39有九款不同种类既面包或三文治制作而成既下午茶餐 我地拣左 肉酱肠仔潜艇🌭 浓郁既自制肉酱包围住肠仔 非常惹味🤤 另外我地仲 +$6 加左沙律🥗 中和一下食太多肉 怕腻既感觉😆📌 所有套餐 均奉送咖啡或茶☕ 冻饮 +$3🥤
欧陆扒餐 $58
经典特餐 $50