2024-02-11 37 浏览
是日特登请左假去维园行花市,贪无咁多人,难得放假又唔洗凑仔,当然两口子去食个lunch 拍下拖啦。上网揾左呢间系维园附近嘅Wish You A Mamaday,见到无论食物定环境都唔错,就一于黎试下啦。平日午市有set lunch,4 人同行1人免费, 我哋两个人,觉得a la carte 嘅Menu比较吸引。A la carte 餐牌上食物名称都非常搅鬼,好适合打卡。海洋生物沙律:沙律份量超多,配料有名符其实嘅海洋生物,好似大虾、带子、蟹棒同蟹子。除此之外,仲有大量沙律菜,同车厘茄,令到整体味道鲜甜,食落相当清爽,配上芝麻酱调味,味道非常清新,作为前菜简直一流。英国熟成28天肉眼:老公劲钟意食牛,呢个熟成28天肉眼真系吸引到佢。牛扒整得非常好,五成熟刚刚好,食落鲜嫩,亦能锁住肉汁。配菜方面除左有沙律同蔬菜外,亦有咖喱蔬菜薯饼,新鲜制作,热辣辣,食落香脆,值得一赞。豆腐豆腐豆腐咖啡:冻牛奶咖啡加入豆腐花,上面加左豆腐雪糕,只系卖相已经非常吸引。入口会饮到豆腐花税,一口咖啡,一口豆腐雪糕,极有口感。Cappuccino:Cappuccino 有好靓嘅拉花,入口非常Creamy,为我嘅午餐

海洋生物沙律:

英国熟成28天肉眼:

豆腐豆腐豆腐咖啡:

Cappuccino:
Cappuccino 有好靓嘅拉花,入口非常Creamy,为我嘅午餐画上完美句号。