2024-02-26 23 浏览
呢间嘢都开咗一段时间,俾佢个门面吸引咗,净系个门口睇落都已经好igable 。佢做紧优惠,全日嘅手工啤都做紧买一送一。返完成日工梗系每人叫返一支啤啤佢先啦佢有好多种唔同嘅味道我自己拣咗呢支粉红色似平时饮嘅Roses,朋友拣咗𠮶支绿色就叫做越式x西式,饮落去都几香小麦嘅味道再加花嘅香味,味道系偏酸少少。前菜我哋拣咗个酸辣柑桔凤爪,佢食落唔会好似平时𠮶啲酸辣咁辣,反而出嚟个效果系少少酸酸酸甜,几开胃㗎。另外我哋叫咗个小食拼盘,系自选三款每样两件,我自己觉得份量啱啱好。佢个鸡翼都几嫩滑。即叫即包粉果,都几好食,个皮唔会太厚,入边都系啲木耳猪肉碎同埋一种好清爽又清脆嘅蔬果。另外佢个炸越式春卷都好好食,个外皮好松脆,又唔会感觉好油,呢个绝对值得一试。然后我哋叫咗个煮食系炒檬粉,佢系有晒鱼啦猪啦同牛嘅扎肉,再加埋虎虾。佢个虾都好弹牙,不过就嫌佢呢个炒檬粉太过油。另外佢而家做紧promotion嘅烧鸡有七折,所以我哋都叫咗嚟试下。都几有看头㗎,因为一上枱佢会点火真系烧只鸡,不过好快烧完,所以我影唔切。表演完之后佢就会攞返入厨房帮你切,呢样系几值得一赞嘅服务。佢个鸡皮真系薄到透光,令我呢种咁怕肥嘅人食

佢个鸡皮真系薄到透光,令我呢种咁怕肥嘅人食咗都冇咁大罪恶感。不过佢啲鸡肉就真系争少少,太过腍,我自己唔系太钟意呢种煲汤鸡嘅口感,同埋佢本身冇咩味,要靠佢个酱汁。

以食越南嘢嚟讲呢间嘢都真系贵,不过就胜在个环境好多打卡位,而且都几好服务㗎。
2024-02-21