2025-01-01
「人人都可以做食神」呢度装修真系好特别啊,门口就似戏棚风格,入面就好似头咗中式大酒楼咁,「龙🐲凤墙」好啱打咭,呢度食嘅系冰室常见嘅菜式,等我介绍吓:✨老荔特餐 $66 (包饮品)沙嗲牛肉面🍜煎蛋🍳呢啲沙嗲汁好惹味,带轻微辣味,小辣嘅酱汁令到牛肉更香,沙嗲汁花生粒粒,令汤底入面多啲层次,甜中带辣!入面牛肉使用鲜牛,食落去都有牛肉味,肉质嫩滑不过熟!🐷滑蛋叉烧饭 $76(包饮品)首先个滑蛋唔会全熟,有少少蛋汁流出嚟Mix埋一齐等食先好食,叉烧就厚薄适中,属于偏甜嘅叉烧,上面仲有少少葱花添,呢个配搭好难唔好食挂?🍔沙嗲牛肉芝士热香饼汉堡 $48呢个属于好有创意嘅配搭:枫糖浆pancake本身系甜,但中层嘅芝士系咸香芝士,底层配咗香辣嘅沙嗲牛,呢个配搭好有创意,配搭一齐又配合得到,喜欢食新嘢嘅朋友可以食吓!💛🍫金沙朱古力流心西多士 $52呢个真系超邪恶!炸到外皮金黄色嘅多士,足足有三层高,如果钟意食榛子酱嘅话,一定钟意!因为入面劲多榛子脆脆,好有口感又劲大份,一定要share食先可以,好满足!饮品🥤🧋奶茶红豆冰红豆多到好似唔使钱咁,红豆粒粒都煮到好腍又香甜,奶茶质地够香滑,呢个奶茶唔会太甜,如
✨老荔特餐 $66 (包饮品)
沙嗲牛肉面🍜煎蛋🍳
🐷滑蛋叉烧饭 $76(包饮品)
🍔沙嗲牛肉芝士热香饼汉堡 $48
💛🍫金沙朱古力流心西多士 $52
饮品🥤
🧋奶茶红豆冰
红豆多到好似唔使钱咁,红豆粒粒都煮到好腍又香甜,奶茶质地够香滑,呢个奶茶唔会太甜,如果茶味再浓郁少少就更好饮,整体唔错!
🤎阿华田脆脆火山🌋
香甜嘅阿华田上面加咗劲多脆脆,香甜得来有口感,好饮!
✨呢度气氛真系几好,周围都布满晒金句,好有心思,食物都不错,繁忙时间要搭枱,唔好嬲住🐷