2021-06-03 287 浏览
话说今日海港城行完,极其肚饿同埋想揾间舒服嘅餐厅坐。但系已经两点几,仲唔系食下午茶嘅好时候?当然揾啲打卡美食医下肚啦🤩最后我俾个「脆趣摩天轮」吸引住,因为入边嘅点心都系好精致,摩天轮一嚟到,我同朋友都不停拍照📷🥢海虾长春卷:春卷皮好脆口,入边啲虾好多,咬落去淡淡虾味!🥢家乡咸水角(雪梨形状):咸水角系啤梨造型,咸水角既皮唔系间间酒楼做得好味,但系佢做得好松化!🥢金柱萝卜糕(炸长条形):萝卜糕点咗炸浆,做到外边脆入边滑,萝卜糕味丰富。🥢避风塘茄子(连皮):避风塘有别于其他普通嘅做法,加入豆豉,撞埋蒜蓉,系超香,直头想送饭呀!🥢脆皮牛腩(一口牛粒):一口咬落去,牛腩味好香,但系外边脆卜卜,独特嘅食法好钟意!🥢椒盐鱿鱼豆腐(鱿鱼花):鱿鱼同豆腐拼盘,椒盐味好香,鱿鱼唔会好硬,豆腐粒粒都滑嘟嘟!重点系每位再赠送 「原只鲍鱼鸡粥 」或 「鲜虾云吞面 」,鲍鱼鸡粥好入味,淡淡鸡都系好滑,同埋腌好咗,粥底好绵,配埋鲍鱼味好夹!鲜虾云吞大大粒,虾肉新鲜,至于面质好爽唔淋。
话说今日海港城行完,极其肚饿同埋想揾间舒服嘅餐厅坐。

🥢海虾长春卷:春卷皮好脆口,入边啲虾好多,咬落去淡淡虾味!