2022-09-15 2649 浏览
行完大馆,book 咗附近Pirata Group 嘅餐厅食印度菜,餐厅门口系一幅蓝色砖墙加红色木门,一开门🚪便是楼梯落B/F。进入餐厅,便是reception及酒吧区(有个铺满干花🌺的酒吧枱),侍应带我们向内走便是第1个用餐区,原来穿过open kitchen后,之后先到第2个用餐区,中间房够大长枱(应该可以坐20人多人),枱上面天花亦放满干花🌼,打卡好靓🥰Weekend 只提供一个lunch set,我们点了两客:🔹3个小食:🔸Pani Puri with Jal - Jerra: 油炸波波里面有薯仔🥔、蕃茄🍅同洋葱🧅及鹰嘴豆,可以淋埋隔离黑色瓶嘅酸汁配嚟食,几开胃🔸Aloo Tikka Chaat(salad):酸酪薯仔饼,好多酱汁味道丰富,除咗乳酪酱,仲有鹰嘴豆同咖喱,薯饼咬落很有口感,食得出用咗好多材料制造,味道酸酸辣辣的🔸Bombay Fried Chicken: 无骨脆鸡🐔配蕃茄🍅蛋黄酱,啖啖肉好好味🔷头盘🔸Chicken 🐔Tikka - 烤鸡胸肉配青薄荷乳酪酱,虽然系烤熟,但系仍然保持肉质柔软🔸Pink Salt Salmon🐟 - 烤三文鱼,不过个鱼肉有少少鞋🔸Ta

🔹3个小食:
🔸Pani Puri with Jal - Jerra:

🔷头盘
🔸Tandoori Goni - 烤牛油西兰花🥦,好香口几好味

🔸主菜: 我哋拣咗两款唔同嘅咖喱牛肉丸配两款唔同嘅烤薄饼🌮(牛油味 及 蒜蓉味),黄咖喱吾辣但几香,红咖喱少少辣但比较稀,2款烤薄饼都好好食,仲有印度乳酪都好好食,还配上印度饭(太饱食吾晒)

🔸三款甜品:云呢拿雪糕🍦、2款小蛋糕🍰🧁

分量超多食唔晒😋,不过好好味又可以打卡😜

2022-09-11
  • Chicken Tikka