2023-08-18
喜欢蓝色的人必定唔可以错过嘅餐厅💙完全系为打卡而设,撞啱当日有商业摄影,侍应会提醒客人尽快影相先。可惜我book咗最早12点谂住可以坐卡位,侍应话会有晏啲有人嚟影相,但我坐到1:30都未见有人嚟影…1️⃣鲜虾慕丝手工云吞•蕃茄忌廉汁($128)出于好奇试咗个云吞,男朋友话个汁有龙虾味😂就都几好食,有7只云吞,皮包住啲虾胶而已,当然就唔系几饱肚啦🫠2️⃣纽西兰顶级西冷-6安士($188)Lunch食个扒嚟讲,呢个都一样唔够饱🫠另外呢个扒嘅切法好特别,会切埋层皮,打直切咁。味道方面就无话特别好食,反而薯菜个味就更出色。7成熟口感ok,唯独个皮就韧啲。3️⃣餐汤(跟餐送)个汤就真系唔差,蕃茄味浓,偏少少酸但算好饮嘅。4️⃣温室蛋 •胡麻嫩鸡丝沙律(跟餐送)沙律好丰富,鸡丝真系嫩,捞埋温室蛋系好食嘅👍🏻📍总结:-系有啲唔开心,侍应可能比较新,唔记得问我哋餐饮饮咩嘢🥺因为好快收返餐牌,我哋又睇唔返有冇餐饮送,结果就食完饭都无嘢饮😮💨到食完饭出咗门口睇返先知原来有嘢饮😵💫-较资深嘅侍应主动帮客人合照👍🏻觉得好warm-真系唔好预食得饱🥹真系为打卡先好嚟
1️⃣鲜虾慕丝手工云吞•蕃茄忌廉汁($128)
2️⃣纽西兰顶级西冷-6安士($188)
3️⃣餐汤(跟餐送)
个汤就真系唔差,蕃茄味浓,偏少少酸但算好饮嘅。
4️⃣温室蛋 •胡麻嫩鸡丝沙律(跟餐送)
沙律好丰富,鸡丝真系嫩,捞埋温室蛋系好食嘅👍🏻
📍总结:
-较资深嘅侍应主动帮客人合照👍🏻觉得好warm