2024-08-26 1083 浏览
今个星期去梅窝度假好开心!之前听朋友讲去呢间Cafe要book,但我完全冇做准备搭船先醒起,不过都唔理咁多试吓去碰运气。有少少难揾,睇Google Maps教我兜个大圈行啲奇怪嘅路,觉得冇理由要兜得咁奇怪,所以我就信自己行经屋邨寻找找小捷径。下面highlight咗黄色𠮶条路其实系可以去到。去到屋苑𠮶边嘅尽头会见到个铁丝网闸,旁边有个牌仔教你喺呢度入去再行。好彩𠮶日下昼去到冇乜人,可以轻松坐到靓位,好似五点定5:30去到,啱啱好赶到last order。呢个时间去到唔晒几好,不过就唔系坐得好耐。食物定价都小贵,可能预你坐成个下昼,但我哋接近日落呢个舒适时间先去到就唔坐得好耐,有啲唔抵不过自己拣OK的。食物饮品都唔差,只系真系坐得唔耐嚟讲,有啲唔抵,因为佢都算几细份。Basque cheesecake普通正路。,唔系特别浓芝士味。,但质感都OK。Affogato我完全唔系咖啡专家,觉得几好食,雪糕如果就咁食系偏甜,但同咖啡加埋一齐就刚刚好。士多啤梨牛奶个味都系天然,似自己整嘅士多啤梨酱,唔系药水糖浆,同埋另外好意外嘅系佢竟然唔甜,饮得好舒服。不过因为室外同附近好多草,始终都系会有蚊,同埋

不过因为室外同附近好多草,始终都系会有蚊,同埋夏天都真系有啲热,我下昼太阳落山先去还好,中午下昼𠮶啲应该会辛苦。
2024-08-24