2021-10-13 2565 浏览
🍽𝐴𝑟𝑡𝑖𝑠𝑎𝑛 𝐿𝑜𝑢𝑛𝑔𝑒▫️今次呢个呢个𝚝𝚎𝚊系令我失望嘅😓早前轮到我生日住咗𝚁𝚘𝚜𝚎𝚠𝚘𝚘𝚍有两张$𝟸𝟶𝟶 𝙺𝟷𝟷 𝙼𝚞𝚜𝚎𝚊 𝚌𝚘𝚞𝚙𝚘𝚗送,加上之前睇𝚢𝚘𝚞𝚝𝚞𝚋𝚎𝚛介绍同见到𝙰𝚛𝚝𝚒𝚜𝚊𝚗 𝙻𝚘𝚞𝚗𝚐𝚎个悬挂式𝚝𝚎𝚊 𝚜𝚎𝚝架影相好靓,所以就决定请返男朋友试佢人生第一次嘅港女𝚝𝚎𝚊,点知系几令人失望☹️觉得价钱同味道真系唔成正比,如果差唔多嘅价钱,半岛比佢更好▪️𝐴𝑟𝑡𝑖𝑠𝑎𝑛𝑎𝑙 𝐴𝑓𝑡𝑒𝑟𝑛𝑜𝑜𝑛 𝑇𝑒𝑎 𝑆𝑒𝑡 - 𝗔𝗸𝗶 ($𝟽𝟿𝟾 𝚏𝚘𝚛 𝟸, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟼.𝟻/𝟷𝟶)一开始坐低嘅时候, 𝚠𝚊𝚒𝚝𝚎𝚛会俾浸左花露水嘅手巾你去抹手,呢个几特别,不过重点食物就真系争啲🥲咸点方面比起甜点做得好嘅,不过未至于好食到令你印象好深刻,当中较为好食嘅𝙲𝚊𝚟𝚒𝚊𝚛 𝚌𝚞𝚋𝚎,鱼子酱本身嘅咸香令多士整体香气大增,不过始终唔系自家制嘅所以,未至于令我觉得好特别。另外有一款照烧鳕鱼配炸脆饼,鳕鱼嚟到影咗两张相之后已经唔系好有味道,得烧汁味….,其他就不过不失咁啦甜点嚟讲就大部分唔系咁啱我口味,不过个红莓北海道芝士蛋糕造型几可爱,半圆形,食落偏酸但甜度中和得唔错。另外𝚜𝚌𝚘𝚗𝚎同绿茶
🍽𝐴𝑟𝑡𝑖𝑠𝑎𝑛 𝐿𝑜𝑢𝑛𝑔𝑒
▫️
今次呢个呢个𝚝𝚎𝚊系令我失望嘅😓

Artisanal Afternoon Tea Set

甜点嚟讲就大部分唔系咁啱我口味,不过个红莓北海道芝士蛋糕造型几可爱,半圆形,食落偏酸但甜度中和得唔错。另外𝚜𝚌𝚘𝚗𝚎同绿茶挞就算系出色嘅,前者食落松化,但个𝚁𝚘𝚜𝚎 𝙹𝚊𝚖无咩味😂绿茶𝚝𝚊𝚛𝚝味道浓郁,挞皮松脆,系咁多样甜品中最出色
甜品中仲有水信玄饼,就系一旧食黄豆粉嘅饼😂虽然𝚝𝚎𝚊 𝚜𝚎𝚝主题系𝙰𝚔𝚒(秋),但呢个价位配呢个真系觉得有啲𝚑𝚎𝚊😓另外两粒和菓子都太甜了。另外因为我唔太爱𝚌𝚛𝚎𝚙𝚎 𝚌𝚊𝚔𝚎,所以个𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙼𝚒𝚕𝚕𝚎 𝙲𝚛𝚎𝚙𝚎𝚜就不太岩我口味。

饮品方面我地叫咗一杯𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎同一杯𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊
味道唔错,𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊饮落咖啡味道唔太出,似朱古力多啲🍫

另外最令我觉得扫兴嘅系食紧嘅时候有只乌蝇喺到飞嚟飞去🤪近商场门口嘅餐厅系咪会有呢啲

𝙾𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕嚟讲,今次食𝚝𝚎𝚊嘅体验真系麻麻,食过一次就够了😂
2021-09-26
下午茶