2021-09-30 105 浏览
琴日去左丽阁商场影相,成个商场都好有特色 ,系用货柜做装修既。影完相之后 又去左食泰式餐厅进食,呢间餐厅位于丽阁商场既门口,系长沙湾地铁站近a出口,都几抢眼架。一坐低未点野食,店员已经送上左虾片小食,唔使饿住嗌嘢食。我同朋友叫左二人套餐,套餐包左两杯野饮,两个饭,一个菜同埋一个主食。套餐都几大份,而价钱只系$188,我地再加左个香烤薄饼 $38,都几抵食。🌟椰香青咖哩牛腩煲个汁有好重既椰香味,份量又大煲。味道有小小辣,有醒神既感觉。材料有茄子,瓜,牛腩,牛腩炆到好适中,个汁配饭真系一流🌟泰式炒通菜 佢有三款菜同三款炒式可以简,我地就简左泰式炒既通菜,味道炒得好入味,好似以前系泰国食既一样,有少少辣味,好爽口,仲好有镬气添。食完肉最好就系炒返个菜中和下。🌟香烤薄饼可以用黎点落咖哩牛腩煲汁到调味,又或者就咁当小食咁食,皮薄香脆,配埋啲咖啡汁一齐食又入味又饱肚🍹冻朱古力🍹冻柠蜜最后仲送左两份甜品,食埋个甜品感觉好圆满,清新轻盈。影返张大合照,好抵食。

一坐低未点野食,店员已经送上左虾片小食,唔使饿住嗌嘢食。

🌟椰香青咖哩牛腩煲
椰香青咖哩牛腩煲

🌟泰式炒通菜
泰式炒通菜

🌟香烤薄饼

🍹冻朱古力
🍹冻柠蜜

最后仲送左两份甜品,食埋个甜品感觉好圆满,清新轻盈。

影返张大合照,好抵食。

2021-09-29
椰香青咖哩牛腩煲