2018-07-30 352 浏览
去咗试新野,朋友约食饭,梗系去啲比较宁静又倾到计嘅地方本来谂住去朗豪坊13楼,不过𠮶边有啲嘈,所以落咗半层(朗豪坊商场设计)去到呢一间餐厅门口望入去都算几靓,睇Menu,原来系意大利餐厅!有啲好奇,所以同朋友试一试~ 我哋经过几张枱,见到几枱都系有摩天轮所以一坐底就叫我坐摩天轮,好啱打卡用 因为两个女仔,所以食得唔系好多,所以我哋另外叫咗意粉就算!位置环境好大,坐得好舒服,两个人都会有位摆袋,可能人唔系咁多~等咗大概20分钟,就有得食~ 摩天轮里边有五款嘢食,包括:鸡翼,炸薯球,芝士肉丸,鱿鱼同埋面包我自己觉得本身个摩天轮几特别,但系食物就还好,佢嘅酱料有黑松露,沙律等算好味,最好食系肉丸同鸡翼,其他都一般,尤其系面包,比较硬身,食咗一啖都冇食!但系肉丸芝士味几重,又唔会好干身,所以好唔错!鸡翼就有蜜糖味另外,我哋叫咗香蒜蚬肉意粉(唔系好记得全名系咩🤣😛) 我觉得意粉反而好食过摩天轮,意粉煮得啱啱好,唔会太硬 啲蚬肉好好味,我唔钟意食海鲜,都觉得好入味,同埋都好清,因为佢唔系小炒,所以感觉唔似有镬气嘅煮法,系清新嘅感觉~整体来讲,比较一般,我觉得唔算正宗意大利菜
去咗试新野,朋友约食饭,梗系去啲比较宁静又倾到计嘅地方

所以一坐底就叫我坐摩天轮,好啱打卡用
因为两个女仔,所以食得唔系好多,所以我哋另外叫咗意粉就算!

等咗大概20分钟,就有得食~

整体来讲,比较一般,我觉得唔算正宗意大利菜
2018-07-29
  • 香蒜蚬肉意粉