2024-08-01
🍗 半半炸鸡($155)我哋拣咗蜂蜜味同甜辣味;蜂蜜味表面洒有薄薄嘅糖粉,蜂蜜味道唔算好出,除咗第一啖食落口有淡淡嘅甜味之外,其余时间都好似食紧原味炸鸡咁;甜辣味嘅甜辣酱好惹味,甜同辣嘅比例啱啱好,唔会则重哂系任何一边;整体来讲,炸鸡炸得皮脆兼保持肉嫩多汁🥐 海盐焦糖芝士蛋糕牛角包窝夫($105)最顶层有云尼拿雪糕,Lotus焦糖饼干同淋有海盐焦糖酱,中间夹住芝士蛋糕,而最底层系窝夫同满满嘅Lotus饼干碎;芝士蛋糕好滑,窝夫好脆;整个组合加埋好邪恶但真系好好食😋🍧 香浓伯爵茶刨冰($108)刨冰面头除左有两块伯爵茶味脆片,仲淋有伯爵茶味嘅酱汁同洒上伯爵茶粉;食到中间有惊喜,中间竟然藏有一个伯爵茶味布甸,伯爵茶味满满;钟意伯爵茶嘅朋友必点;刨冰够幼细同够冻,系咁热嘅天气下食真系透心凉;而且有一定份量,建议两至三人share☕️ 药菓肉桂枫糖咖啡($52)枫糖咖啡饮落唔会太甜,配埋药菓(蜂蜜味嘅菓子)一齐食用啱啱好,因为药菓就咁食系偏甜,肉桂味唔算好重,唔会抢左咖啡嘅味道之余仲令味道多左层次每杯饮品都配有一块韩国传统花煎,花煎上面有唔同颜色好吸睛嘅食用花,第一啖食落口带点咸味同烟烟韧韧,但
🥐 海盐焦糖芝士蛋糕牛角包窝夫($105)
🍧 香浓伯爵茶刨冰($108)
☕️ 药菓肉桂枫糖咖啡($52)
每杯饮品都配有一块韩国传统花煎,花煎上面有唔同颜色好吸睛嘅食用花,第一啖食落口带点咸味同烟烟韧韧,但原来入面系包左甜嘅红豆馅,红豆味好浓之余甜度适中
🌸 樱花树下奶昔($48)
奶昔上面洒有抹茶粉,加上樱花造型嘅朱古力点缀,饮得又睇得;奶昔味道唔会太甜👍🏻